Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

JDT nafi bawa masuk Akhyar Rashid

Image result for Akhyar RashidKUALA LUMPUR: Pengarah teknikal Johor Darul Ta’zim (JDT), Alistair Edwards menyangkal tuduhan kononnya kelab itu berminat untuk menandatangani kontrak dengan pemain prolifik Kedah, Muhammad Akhyar Abdul Rashid tanpa persetujuan Kedah FA.

Edwards, bagaimanapun, mendedahkan bahawa juara Liga Super itu , tidak menawarkan apa-apa kontrak kepada pemuda berbakat berusia 19 tahun itu kerana mereka sedar bahawa pemain tersebut masih dalam kontrak dengan Kedah FA sehingga akhir tahun depan.
“Kami kesal dengan tuduhan itu hanya kerana seorang pemain mahu menamatkan kontraknya. Sekiranya Akhyar tidak terikat, dia bebas untuk berunding dengan mana-mana kelab yang dia mahu termasuk JDT,” katanya dipetik sebagai berkata dalam catatan terkini dalam halaman facebook JDT, ‘Johor Southern Tigers’.

Beliau menjawab beberapa laporan berita bahawa Muhammad Akhyar ingin menamatkan kontrak dengan kelabnya sekarang memandangkan beberapa kelab kini berminat untuk mendapatkan perkhidmatannya berikutan prestasinya yang luar biasa dengan skuad senior negara dan juga skuad muda kebangsaan termasuk skuad bawah 19 tahun.


Dalam sidang media rasmi KFA pada 22 November, pihak KFA mengesahkan Akhyar Rashid telah pun dilamar oleh JDT. Namun proses tersebut masih belum menemui kata putus.

KFA mengesahkan bahawa Akhyar Rashid telah menghantar ‘transfer request’ daripada mereka. Ini kerana pemain tersebut mahu menyertai pasukan JDT. Namun pihak KFA masih belum menerima sebarang hitam-putih daripada JDT berkenaan hal itu.

Muhammad Akhyar membawa kesnya itu ke Persatuan Bola Sepak Malaysia, beberapa hari lalu selepas beliau dan FA Kedah gagal mencapai persetujuan dan FAM dijangka membuat keputusan tidak lama lagi. – BERNAMA(Visited 4 times, 1 visits today)

Comments

comments

, ,