Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Memilih Kad Perubatan Yang Terbaik


Kad perubatan adalah sangat berguna sebagai alat untuk membantu membayar bil perubatan. Ia menyerupai kad kredit tetapi berbeza dengan kad kredit. Malahan ia lebih hebat dari kad kredit kerana ia sebenarnya boleh membantu anda menjimatkan wang dan nyawa, tanpa perlu bimbang tentang pembayaran balik!

Kos perubatan yang semakin meningkat menjadikan ia satu keperluan untuk memiliki kad perubatan untuk setiap manusia.

Persoalan yang selalu bermain di fikiran kita ialah syarikat manakah yg boleh memberikan tawaran yang terbaik?

Majalah Personal Money keluaran Julai 2010 telah mengambil satu inisiatif dengan menyenaraikan perbandingan setiap kad perubatan yang ditawarkan di Malaysia. Perbandingan diselaraskan untuk kad perubatan bernilai RM200.

Perbandingan tersebut yang ditunjukkan di bawah menunjukkan Great Eastern ialah syarikat yang mampu menawarkan pelan perubatan yg paling tinggi had limitnya.

*Sila klik gambar untuk tatapan lebih jelas.

Mari kita lihat Syarikat manakah yang lebih kukuh dalam perniagaan insuran di Malaysia. Jadual di bawah berdasarkan perangkaan yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia.*Sila klik gambar untuk tatapan lebih jelas, nak clear download sini

Jadual di atas menunjukkan kredibiliti Great Eastern sebagai peneraju utama di Malaysia. Mempunyai 33% iaitu aset terbesar dari keseluruhan syarikat2 insuran di Malaysia. Jika sesebuah syarikat mempunyai kewangan yang stabil maka tidak hairanlah permohonan2 bayaran balik diproses dengan begitu cepat sehinggakan mengambil masa kurang dari tempoh seminggu sahaja.

Pada Disember 2010, Great Eastern juga telah melancarkan Great Eastern Takaful dan ini selari dengan kehendak2 pengguna2 Islam di Malaysia.

Pertanyaan lanjut boleh lawati www.greatakaful.com


Ingin mengetahui dengan lebih lanjut? Hubungi saya

Comments

comments

,