Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Retro Bola: Korea Selatan vs Malaysia – WCQ1990

 
 
SOUTH KOREA v MALAYSIA 
 
FIFA WORLD CUP 1990 QUALIFICATION
Round: 1st round – group 4
Venue: Dongdaemun Stadium, Seoul
Date: 23 May 1989
 
1989 sea games

Skuad Kebangsaan 1989


Malaysia gagal ke pusingan seterusnya setelah hanya mampu menjadi naib kumpulan 4 dibelakang Korea Selatan yang memenangi semua  perlawanan mereka. Kumpulan 4 juga terdiri dari Singapura dan Nepal. Pusingan pertama telah diadakan di Korea. Setiap juara kumpulan akan layak ke pusingan terakhir untuk mewakili Asia ke Piala Dunia 1990. Korea dan UAE layak ke Italia 1990.

 
Perlawanan ini agak istimewa kerana pengulasnya ialah John Helm iaitu pengulas yang tersohor. Kalau anda selalu tengok match UEFA Champion League, Euro atau World Cup, beliaulah orangnya. Perlawanan ini penjaga gol utama negara Azmi Mahmud tidak dapat bermain disebabkan kecederaan.
 

Jom layan perlawanan penuh!

Video mempunyai size yang besar kerana kualiti diperbaiki dari sumber video yang lama, pastikan anda mempunyai kelajuan internet yang tinggi untuk menikmati perlawanan klasik ini. Enjoy!

, ,