Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Retro Bola: Malaysia v Thailand – Final Tiger Cup 1996

TIGER CUP 1996
Final Match
THAILAND  [1-0]  MALAYSIA
16 September 1996
National Stadium Singapore

 

MalaysiaAFF1996

Skuad Piala Tiger 1996 pada perlawanan akhir

Siapa sangka Malaysia berjaya ke perlawanan Akhir pada Piala ASEAN edisi pertama ini. Sedia maklum sekarang sudah ditukar ke AFF Suzuki Cup. Thailand yang ketika ini gah ditangga ke 50 dunia memang dari awal dijangka akan ke akhir. Ketika ini siapa tidak kenal Kiatisuk Senamuang penyerang muda yang hebat dari Thailand.

Bagi Malaysia yg di tangga ke100+ dunia ketika ini merupakan pasukan underdog. Setelah berjaya menundukkan Indonesia diseparuh akhir. Dollah Salleh tidak dapat diturunkan pada perlawanan akhir ini kerana kecederaan.
MalaysiaFinalTigerCup1996

Skuad Sukan SEA 1997 yang gagal meneruskan kecemerlangan seperti di Piala Tiger 1996

Untuk edisi 1996 ini, Zainal Abidin Hassan walaupun dah berumur tetapi berjaya mendapat pemain harapan kejohanan. Tapi agak malang untuk K. Sanbagamaran kurang satu gol untuk mendapat anugerah penjaring terbanyak.


 

Pemain2 Malaysia yang dibawa ialah GK     Khairul Azman Mohamed GK     Muadzar Mohamad DF     Zainal Abidin Hassan DF     Zami Mohamad Noor DF     B. Rajanikandh DF     Faizal Zainal DF     Azmil Azali DF     Mohd Nazri Yunus DF     Mohd Raizuwah Idris MF     K. Sanbagamaran MF     Dollah Salleh MF     Yap Wai Loon MF     Mohd Rizal Sukiman MF     Idris Abdul Karim MF     M. Chandran FW     Azman Adnan FW     Rusdee Sulong FW     Annuar Abu Bakar FW     Shamsurin Abdul Rahman Coach: Wan Jamak Wan Hassan

Orait! Jom layan full match!

 

Video mempunyai size yang besar kerana kualiti diperbaiki dari sumber video yang lama, pastikan anda mempunyai kelajuan internet yang tinggi untuk menikmati perlawanan klasik ini. Enjoy!

Server 1

Server 2

, , , ,